Onze klanten beoordelen ons met een:

Bekijk alle recensies

9.410 from 1 rating

Renovatie van rijksmonument De Ploeg voor Bruns B.V. te Bergeijk

Rijksmonument De Ploeg is een markant industrieel complex gelegen in een modernistisch landschapspark tegen het centrum van Bergeijk. Voor het ontwerp vroeg men meubelmaker en architect Gerrit Rietveld.

De directie van De Ploeg vond dat arbeiders in een plezierige en groene omgeving moesten kunnen werken en streefde daarom naar een harmonisch model tussen industrie en natuur. Een landschapspark was gewenst, waarvoor tuin- en landschapsarchitecte Mien Ruys - dé autoriteit op groengebied – werd ingeschakeld. Rietveld en Ruys vormden een perfecte match.

Het rijksmonument met een oppervlakte van 11.000 m2 is geheel voorzien van een nieuwe elektrotechnische installatie waarbij op alle vlakken slimme technieken zijn toegepast. Zo zijn bijvoorbeeld alle armaturen voorzien van een intelligente daglichtregeling op basis van DALI. Vanwege het vele daglicht wat binnenvalt door de sheddaken wordt een besparing gerealiseerd tot meer dan 40% op het energieverbruik van de verlichting.

Het gehele bedrijfspand is gevisualiseerd op een 2 tal bedieningspanelen, waarvan 1 in de hoofdentree en 1 bij de personeelsentree. Vanaf deze touchscreens kan zowel de verlichting, de verwarming als de zonwering worden bediend.

Het landschapspark van Mien Ryus is voorzien van intelligente lantaarn palen, die actief reageren op bezoekers in het park. Zo wordt de verlichting een standje hoger gezet wanneer de wandelaar het park betreed. Dit zorgt er voor dat het park zeer toegankelijk blijft en een veilig gevoel geeft. Dit was één van de wensen van Bruns.

 

 

 

 

Onze projecten

Meer informatie nodig? Neem nu contact op!

U wil energie gaan besparen? Hebt bouw of verbouw plannen? Een technische storing? Of gewoon meer informatie nodig over onze producten of diensten? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met één van ons!

Burgmans & Alewijns Elektrotechniek

Stökskesweg 25A, 5571 TJ Bergeijk

Bel: +31 (0)497 575 031

Mail: info@burgmans-alewijns.nl

Ties
Burgmans

 

Bel Mail

Toon
van Orsouw

 

Bel Mail

Gerard
van Kemenade

 

Bel Mail

Job
Donkers

 

Bel Mail

Erik
Hoskam

 

Bel Mail

Sanne
Borrenbergs

 

Bel Mail